26 C
Hanoi
Chủ Nhật, 25 Tháng Chín 2022
Trang chủ Giáo hội Ngày 15 tháng 8 Lễ Đức Mẹ hồn xác lên trời

Ngày 15 tháng 8 Lễ Đức Mẹ hồn xác lên trời

Ngày 15.8 Lễ Đức Mẹ hồn xác lên trời. Lễ Trọng

Ngày 1-11-1950, đúng vào dịp lễ Các Thánh Nam Nữ, Đức Thánh Cha Piô XII long trọng tuyên bố tín điều Đức Maria Hồn Xác Lên Trời: “Thánh Mẫu Thiên Chúa là Đấng Vô Nhiễm Nguyên Tội, Đức Maria Trọn Đời Đồng Trinh, sau khi sống trọn cuộc đời trần thế, đã được triệu hồi cả hồn và xác vào trong vinh quang thiên quốc”. Kể từ lời tuyên bố trong thánh lễ tuyên tín long trọng hôm ấy, mầu nhiệm Đức Maria được Thiên Chúa đưa về trời cả hồn và xác, trở thành chân lý đức tin cho toàn thể Giáo hội.

Chỉ trong một lời tuyên tín ngắn gọn và quan trọng để tuyên bố một tín điều, Đức Thánh Cha Piô XII đã liệt kê cùng lúc đầy đủ bốn đặc ân vô cùng cao cả, ngoài Đức Maria không ai có được. Đó cũng là bốn chân lý tuyệt đối của lòng tin thuộc về đời sống và nhân đức của Đức Maria mà mỗi người Kitô hữu phải tin:

1. Đức Maria làm Mẹ Thiên Chúa.
2. Đức Maria Vô Nhiễm Nguyên Tội, Mẹ không hề mắc tội tổ tông truyền từ ngay khi thành thai trong lòng mẹ.
3. Đức Maria Đồng Trinh Trọn Đời, dù mang thai và sinh con, Mẹ vẫn trinh khiết vẹn toàn.
4. Đức Maria Hồn Xác Lên Trời, Mẹ được Chúa triệu hồi cả hồn và xác vào trong vinh quang thiên quốc, sống trong hạnh phúc vĩnh cửu.

Giáo Lý Giáo Hội Công Giáo từ số 963- 975, kể ra 5 lý chứng rất mạnh mẽ và xác thực minh chứng việc Đức Mẹ Hồn Xác Lên Trời:

1. Vì Đức Maria là Mẹ Chúa Kitô: Thánh Kinh diễn tả rõ ràng Đức Maria hiệp thông chặt chẽ với Chúa Giêsu trong nhiệm cuộc cứu chuộc, và luôn chia sẻ số phận với Con. Vậy xét theo thiên chức làm Mẹ, đương nhiên đòi hỏi phải có việc Mẹ và Con hòa hợp sum vầy với nhau, vì cả hai đã yêu mến nhau tha thiết, cho nên chắc chắn Chúa Kitô vì lòng hiếu thảo, đã ban cho Mẹ mình được hồn xác về Trời sau khi ly trần, là điều hợp tình hợp lý.

2. Vì Đức Maria Trọn Đời Trinh Khiết: Thiên Chúa đã làm cho Đức Maria chịu thai, sinh con mà vẫn trinh nguyên, thì sau khi Mẹ qua đời, Ngài đã gìn giữ thân xác Đức Mẹ khỏi hư nát, và sau khi đem Mẹ về Trời, Ngài đã làm cho xác Mẹ nên vinh hiển. Vì thế, thánh Đamascênô tiến sĩ quả quyết: Vì Đức Mẹ đã được sinh con mà vẫn trinh nguyên, thì cần thiết là sau khi qua đời, xác Đức Mẹ cũng phải được bảo tồn nguyên vẹn.

3. Vì Đức Mẹ luôn hợp tác với Chúa Kitô: Ngay từ thế kỷ II, các Giáo Phụ đã trình bày Đức Mẹ như là một Evà Mới hợp tác chặt chẽ với Adam Mới là Chúa Kitô để chiến thắng Satan. Vì thế, cũng như Chúa Kitô sống lại vinh hiển là việc thiết yếu và là dấu chiến thắng cuối cùng, thì Đức Mẹ đã cùng Con chiến đấu cũng phải được cùng Con chiến thắng, nghĩa là Thân Xác Đồng Trinh của Đức Mẹ cũng phải được Lên Trời Vinh Hiển.

4. Vì Đức Mẹ Đầy Ơn Phúc: Các thánh tiến sĩ đã coi việc Đức Mẹ Hồn Xác về Trời như là bổ túc cho việc Đức Mẹ được Đầy Ơn Phúc. Như lời cha Ađômêô quả quyết: Thân xác Đức Mẹ không hề bị hư nát vì đã kết hợp với linh hồn và đã được đầy ơn.

5. Vì Đức Maria Vô Nhiễm Nguyên Tội: Theo lời xác quyết của Đức Thánh Cha Piô XII: “Thân xác con người bị chết và bị tan rã ra tro đất là do hậu quả tội Nguyên Tổ. Đức Maria không hề mắc tội Nguyên Tổ, cũng không hề có tội riêng, cho nên đương nhiên và rất hợp lý là Đức Maria được Hồn Xác Về Trời”.

Mẹ đầy ơn phúc, được Thiên Chúa yêu thương gìn giữ từ thuở đời đời bằng đặc ân Vô Nhiễm Nguyên Tội. Mẹ được Thiên Chúa giữ gìn cho đến muôn đời bằng đặc ân Mông Triệu tuyệt diệu hơn mọi người trần.

Quyền năng và tình yêu Chúa tràn đầy trên Mẹ làm cho Mẹ được khỏi tội tổ tông và được đầy ơn ơn sủng ngay từ trong lòng mẹ. Quyền năng và tình yêu Chúa bao phủ suốt cả đời Mẹ trên từng ý nghĩ, từng tình cảm, từng mỗi hành động, từng mỗi bước đi… khiến cho tâm hồn Mẹ luôn hướng về Chúa mà tạ ơn và ngợi khen liên lỉ. Quyền năng và tình yêu Chúa đong đầy trọn vẹn nhất trong khoảnh khắc lịch sử, Mẹ lên trời cả hồn cả xác. Đặc ân cao trọng này chính là triều thiên sáng chói bao phủ lên Mẹ, vốn đã được “Thánh Thần ngự xuống trên bà, và quyền năng Đấng Tối Cao rợp bóng trên bà” (Lc 1,35).

Ngày lễ hôm nay với sắc thái vui tươi với những lời ngợi khen và chúc tụng Đức Trinh Nữ lên trời hiển vinh. Từ đây, Đức Mẹ nắm giữ vai trò quan trọng nhất là Nữ Vương trời đất. Từ nay, Đức Mẹ đảm nhận một địa vị cao cả nhất và cũng thật gần bên Thiên Chúa. Kể từ nay, Đức Mẹ trổi vượt trên mọi tạo vật với địa vị làm Mẹ Thiên Chúa và làm Mẹ nhân loại.

Mẹ được Lên Trời Hồn Xác là do đặc ân Chúa ban cho Mẹ, đồng thời cũng là do cuộc sống thánh thiện của Mẹ hằng luôn hợp tác với ơn Chúa. Mẹ là người diễm phúc nhất trong mọi người nữ. Mẹ có tên gọi đẹp nhất là “Đấng đầy ơn phúc” vì “Thiên Chúa ở cùng bà”. Mẹ được hết mọi đời khen là diễm phúc chính vì “Đấng toàn năng đã làm cho Mẹ biết bao điều cao cả”. Điều cao cả nhất là làm Mẹ Chúa Cứu Thế. Mẹ là cây sinh quả phúc và nhờ quả phúc ấy mà Mẹ được biết đến và được ca tụng. Mẹ là cây trường sinh mang quả đầu mùa mà Thiên Chúa đã trồng trong vườn địa đàng mới hầu đem lại sự sống đời đời cho mọi thế hệ loài người. Chính vì thế, Thiên Chúa muốn cho cây mang quả trường sinh ấy được nhân lên trong vườn địa đàng mà Người muốn mở rộng diện tích tới tận cùng trái đất.

Giáo hội cùng hiệp ý chung lời với Mẹ ngợi khen tạ ơn Thiên Chúa: “Linh hồn tôi ngợi khen Đức Chúa, thần trí tôi hớn hở vui mừng vì Thiên Chúa Đấng cứu độ tôi. Phận nữ tỳ hèn mọn, Người đoái thương nhìn tới, từ nay, hết mọi đời sẽ khen tôi diễm phúc”.

Đó là những lời tán tụng ngợi ca Thiên Chúa phát xuất từ sâu thẳm lòng Mẹ trong ngày thăm viếng người chị họ Isave.

Những lời ngợi ca đó nói lên tất cả tâm hồn của Mẹ. Đó là toát lược cả cuộc đời Mẹ, cả chương trình sống của Mẹ, là con đường tu đức của Mẹ: Mãi mãi là người nữ tỳ khiêm tốn, luôn phó thác hoàn toàn trong tay Chúa toàn năng và nhân hậu, hằng dâng lời ngợi khen tạ ơn Chúa trong mọi hoàn cảnh cuộc sống.

Những lời ca ngợi Magnificat nói lên hết ý nghĩa và tâm tình của Mẹ đối với Thiên Chúa toàn năng và yêu thương.

Mẹ cảm thấy thân phận tôi tớ hèn mọn nầy lại được cất nhắc cao trọng trong giây phút lên trời: “Phận nữ tỳ hèn mọn, Người đoái thương nhìn tới, từ nay, hết mọi đời sẽ khen tôi diễm phúc”.

Mẹ cảm nghiệm được quyền năng và tình yêu vô biên của Chúa trong giây phút Chúa hiển dương Mẹ về trời: “Đấng Toàn Năng đã làm cho tôi biết bao điều cao cả… Đời nọ tới đời kia, Chúa hằng thương xót những ai kính sợ Người”.

Ngày lễ hôm nay, Giáo hội mừng kính một tạo vật đầu tiên, Mẹ Maria đã được khải hoàn và bước vào quê hương thiên quốc. Thánh Kinh ca tụng Mẹ: “Kìa bà nào xuất hiện như rạng đông, diễm kiều như vầng nguyệt, lộng lẫy tựa thái dương, oai hùng như đạo binh chỉnh tề hàng ngũ” (Dc 6,10); “Có một điềm lớn xuất hiện trên trời: một Phụ nữ, mình khoác mặt trời, chân đạp vầng trăng, và đầu đội triều thiên mười hai ngôi sao” (Kh 12,1)…

nguồn: tgpsaigon.net

763 BÌNH LUẬN

 1. Today, I went to thhe beаch front with my children. I found
  a sea shell aand gave it to my 4 year оⅼd daughter and ѕaіd “You can hear the ocean if you put this to your ear.” Տhe
  placed the shell tοo her ear and screamed. There was a
  hermit crab insiⅾe and it pinched her ear. She never ѡants to goo back!
  LoL I kknow tһis is totally off topic but I had to tell someone!

  my homepaցe: custom t shirt (tumusicacatolica.com)

 2. hello there and thank you for your info ? I have certainly picked up
  something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I
  could get it to load correctly. I had been wondering if your web host
  is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will
  often affect your placement in google and could damage your high quality score if
  ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my
  e-mail and can look out for a lot more of your respective intriguing content.
  Ensure that you update this again soon.

  Here is my blog post: NatureFused Anti Aging Cream

 3. I am glad for commenting to make you understand what a outstanding experience our child found
  reading through your webblog. She realized a wide variety of things,
  which include what it is like to possess an amazing helping character to make certain people effortlessly
  learn about certain complex things. You truly surpassed visitors’ expected results.
  Thank you for offering those necessary, trusted,
  edifying and easy tips on your topic to Emily.

  my web blog: Cryogen Air Cooler Review

 4. I rarely drop responses, but i did a few searching and wound
  up here Ngày 15 tháng 8 Lễ Đức Mẹ hồn xác lên trời | Giáo xứ Mỗ Xá.
  And I actually do have a couple of questions for you if you do not mind.
  Is it simply me or does it seem like some of the responses
  appear like left by brain dead people? 😛 And, if you are
  writing on other online social sites, I’d like to keep up with anything
  fresh you have to post. Could you list of all of
  your social pages like your twitter feed, Facebook
  page or linkedin profile?

  my website; Coastal Hemp CBD

 5. Great ? I should definitely pronounce, impressed with your web site.

  I had no trouble navigating through all tabs as well
  as related info ended up being truly easy to do to access.
  I recently found what I hoped for before you know it at all.
  Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme .
  a tones way for your customer to communicate. Nice task.

  Look at my blog; Solvolt Solar Charger

 6. I usually do not comment, however after looking at through a bunch of remarks here Ngày
  15 tháng 8 Lễ Đức Mẹ hồn xác lên trời | Giáo xứ Mỗ Xá.
  I actually do have some questions for you if it’s okay.
  Could it be only me or do a few of these responses come across like they are written by
  brain dead individuals? 😛 And, if you are posting on additional places, I would like to follow
  anything fresh you have to post. Would you make a list of the complete urls of your social networking sites like your Facebook page, twitter feed,
  or linkedin profile?

  Here is my web-site: duna-anapa.net.ru

 7. First off I want to say excellent blog! I had a quick question which I’d like to ask if you do not mind.
  I was curious to know how you center yourself and clear your head before writing.

  I’ve had a hard time clearing my thoughts in getting my thoughts out there.
  I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to
  15 minutes are generally wasted simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips?
  Thanks!

  My web blog … wa gb (Edmund)

 8. Have you ever considered publishing an ebook or
  guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information.
  I know my subscribers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send
  me an e mail.

  Have a look at my web blog – daftar slot carslot88 (http://www.letortedirenato.it)

 9. My developer is trying to persuade me to
  move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a
  number of websites for about a year and am worried about switching to
  another platform. I have heard great things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress content
  into it? Any help would be greatly appreciated!

 10. Good ? I should definitely pronounce, impressed with your web site.
  I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access.
  I recently found what I hoped for before you know it in the least.
  Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme .
  a tones way for your customer to communicate.
  Nice task.

  Also visit my web page :: Rapid Fire Diet

 11. My developer is trying to persuade me to move to .net from
  PHP. I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites for
  about a year and am concerned about switching to another platform.
  I have heard very good things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress posts into it?

  Any help would be really appreciated!

 12. Hello there, I found your blog by way of Google even as searching for a comparable matter, your site got here up,
  it seems great. I have bookmarked it in my
  google bookmarks.
  Hi there, just become aware of your blog thru Google, and located that it’s truly
  informative. I’m going to watch out for brussels.
  I’ll be grateful in case you continue this in future. Lots of other people might be benefited from
  your writing. Cheers!

 13. Hello there I am so thrilled I found your weblog, I really found you by accident, while I was looking on Aol for something else, Regardless I am here now and would just like to say many thanks for a tremendous
  post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I
  don’t have time to read through it all at the moment
  but I have book-marked it and also added your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read a great
  deal more, Please do keep up the fantastic jo.

 14. Undeniably imagine that that you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest thing to be
  aware of. I say to you, I certainly get annoyed at the same time as
  people think about concerns that they just don’t know
  about. You controlled to hit the nail upon the
  highest as well as outlined out the whole thing without having
  side effect , other people could take a signal.
  Will probably be again to get more. Thanks

 15. I think that everything typed made a lot of
  sense. However, think about this, what if you added a little content?
  I ain’t suggesting your information isn’t good, however what if you added something that makes people want more?
  I mean Ngày 15 tháng 8 Lễ Đức Mẹ hồn xác
  lên trời | Giáo xứ Mỗ Xá is a little vanilla.
  You ought to peek at Yahoo’s front page and see how they create news titles to grab people
  to click. You might add a related video or a pic or two to grab people excited about what you’ve got to say.
  In my opinion, it would make your blog a little bit more interesting.

  Feel free to surf to my web blog; daftar slot online

 16. Heya! I realize this is somewhat off-topic but I needed to ask.
  Does building a well-established blog such as
  yours require a lot of work? I am completely new to blogging
  but I do write in my journal daily. I’d like to start
  a blog so I will be able to share my personal experience and feelings
  online. Please let me know if you have any kind
  of recommendations or tips for brand new aspiring bloggers.
  Appreciate it!

  Feel free to surf to my web blog :: Clinical Keto Pills

 17. Hey there just wanted to give you a quick heads up.
  The words in your content seem to be running off the screen in Opera.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you
  know. The design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Kudos

 18. I do not know whether it’s just me or if perhaps everyone
  else encountering problems with your website.
  It appears as if some of the text within your content are running off the screen. Can someone else
  please provide feedback and let me know if this is happening to them as well?
  This may be a problem with my web browser because I’ve had this happen before.
  Thanks

 19. I have noticed that car insurance firms know thhe
  vehicles which are at risk of accidents along with other risks.
  In addition, they know what style of cas are prone to higher risk plus
  the higher risk they have the higher the particular premium amount.
  Understanding the basic basics with carr insurance just might help
  you choose the right sort of insurance pollicy that can take care of your needs in case you get involved in any accident.
  Appreciate your sharing the ideas on the blog.

 20. Unquestionably believe that which you stated. Your
  favorite reason seemed to be on the internet the easiest thing to remember of.
  I say to you, I definitely get irked at the same time as other folks consider issues that they plainly
  don’t know about. You managed to hit the nail upon the
  highest and also outlined out the whole thing with no need side-effects , other folks could take a signal.
  Will probably be again to get more. Thanks

  My web site … daftar slot carslot88

 21. Hey there would you mind sharing which blog
  platform you’re using? I’m going to start my own blog
  soon but I’m having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for
  something completely unique. P.S My apologies
  for getting off-topic but I had to ask!

 22. First off I would like to say superb blog! I
  had a quick question which I’d like to ask if you
  don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your mind prior
  to writing. I have had a difficult time clearing my mind in getting my
  ideas out. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15
  minutes tend to be wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?

  Thanks!

  Look at my webpage :: CoolCube Air Conditioner

 23. I think what you said was very reasonable.
  But, what about this? suppose you were to create a awesome headline?
  I mean, I don’t wish to tell you how to run your website, however suppose you
  added something that grabbed a person’s attention? I mean Ngày 15 tháng 8 Lễ Đức Mẹ hồn xác
  lên trời | Giáo xứ Mỗ Xá is a little boring.
  You ought to glance at Yahoo’s front page and watch how they create post
  headlines to get viewers to open the links. You
  might try adding a video or a pic or two to grab
  people interested about everything’ve written. Just my opinion, it would bring
  your blog a little livelier.

 24. Hello! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest
  writing a blog article or vice-versa? My website goes over a lot of the same
  topics as yours and I think we could greatly benefit from each other.

  If you might be interested feel free to shoot
  me an email. I look forward to hearing from you!
  Fantastic blog by the way!

 25. hey there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right here.

  I did however expertise a few technical issues
  using this web site, as I experienced to
  reload the site a lot of times previous to I could get
  it to load properly. I had been wondering if your hosting
  is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of
  your respective interesting content. Ensure that you
  update this again soon.

 26. I don’t know if it’s just me or if perhaps everybody else experiencing problems with your site.

  It appears as if some of the written text in your posts are running off the
  screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this
  is happening to them as well? This might be a issue with my web browser because I’ve had
  this happen previously. Thanks

  Feel free to surf to my webpage: carslot88 (http://hdmuhasebe.com)

 27. Can I simply just say what a comfort to
  uncover somebody who truly knows what they’re discussing on the net.
  You definitely realize how to bring a problem to light
  and make it important. More and more people really need to check this out and understand this side of the story.
  I was surprised you are not more popular since you certainly possess the gift.

 28. Thank you for sharing superb informations. Your
  site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this web site.
  It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come
  back for more articles. You, my friend, ROCK!
  I found simply the info I already searched everywhere and just could not come across.

  What a great web-site.

  Here is my web page :: http://www.meteoritegarden.com

 29. Hello would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m looking to start my own blog soon but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems
  different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

  Here is my web site; Viritenz Review

 30. Hello! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d
  ask. Would you be interested in exchanging links
  or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog discusses a lot of the same topics as yours and
  I think we could greatly benefit from each other.
  If you’re interested feel free to send me an email. I look forward to hearing
  from you! Wonderful blog by the way!

 31. Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
  My website covers a lot of the same subjects as yours and I believe we could
  greatly benefit from each other. If you are
  interested feel free to send me an e-mail. I look forward to
  hearing from you! Wonderful blog by the way!

  Here is my webpage promote skin health

 32. Hello I am so happy I found your webpage, I really found you by accident, while I was searching on Yahoo for something else,
  Nonetheless I am here now and would just like to
  say kudos for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design),
  I don?t have time to browse it all at the minute but I have
  bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will
  be back to read a lot more, Please do keep up the great jo.

  Visit my webpage :: algarhard.pt

 33. I wanted to check up and let you know how much I cherished discovering your website today.
  I might consider it the honor to do things at my company
  and be able to operate on the tips contributed on your site and also take part in visitors’ remarks like this.
  Should a position of guest writer become on offer at your end, i highly recommend
  you let me know.

  Also visit my page; sex pills

 34. Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are
  you using for this website? I’m getting fed up of
  Wordpress because I’ve had problems with hackers
  and I’m looking at options for another platform.
  I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 35. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am concerned about switching to another platform.
  I have heard excellent things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress posts into it?

  Any kind of help would be greatly appreciated!

  Visit my web page sex advice

 36. Thank you for every one of your work on this site. My mother really likes
  doing internet research and it is simple
  to grasp why. We know all relating to the lively manner you convey vital thoughts via your web site and even encourage response from visitors about this matter so our own girl is undoubtedly understanding
  a lot. Take advantage of the rest of the new year. You are always carrying out a remarkable job.

  Here is my blog post – https://www.lgbt.gr/index.php?action=profile;u=60738

 37. Hi there I am so excited I found your webpage,
  I really found you by mistake, while I was
  searching on Bing for something else, Regardless I am here now and would just like
  to say thanks a lot for a incredible post and a
  all round interesting blog (I also love the theme/design), I don?t have
  time to read through it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read more, Please do keep up the awesome
  jo.

  Here is my blog post; seo consultant brisbane

 38. Hello! I know this is kinda off topic nevertheless
  I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article
  or vice-versa? My blog addresses a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly
  benefit from each other. If you’re interested feel
  free to shoot me an email. I look forward to hearing from you!
  Fantastic blog by the way!

 39. Hi there, I found your web site by way of
  Google even as looking for a similar topic, your site got here up, it seems great.

  I have bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just changed into aware of your weblog
  via Google, and found that it is really informative. I’m going to be careful for brussels.
  I will appreciate if you happen to continue this in future.
  Many folks can be benefited out of your writing.

  Cheers!

 40. I’m really enjoying the theme/design of your weblog.
  Do you ever run into any internet browser compatibility problems?
  A couple of my blog visitors have complained about my site not operating
  correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you
  have any solutions to help fix this problem?

  My web-site :: Commercial Business Plans (German)

 41. Unquestionably consider that which you stated.

  Your favourite reason appeared to be on the web the easiest factor to
  remember of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they
  just don’t recognise about. You controlled to hit the nail upon the
  top and outlined out the entire thing with no need
  side effect , folks could take a signal. Will probably be again to get more.
  Thank you

  Also visit my web site: fles.hlc.edu.tw

 42. I have been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts in this kind of space .
  Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site.
  Reading this info So i am happy to express that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed.
  I most certainly will make certain to don’t forget this site and provides it a
  glance on a constant basis.

  Also visit my web-site … eating healthy foods

 43. Wonderful goods from you, man. I’ve be aware your stuff previous to and you’re just extremely fantastic.
  I actually like what you have bought right here, really like what
  you are stating and the best way by which you say it. You are making it enjoyable and you continue
  to take care of to keep it smart. I can’t wait to read much more from you.
  This is actually a terrific site.

  Have a look at my web page oil pulling saves teeth

 44. Hey would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different
  then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

  Look at my page – hcg injections for men in Weston

 45. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous
  to and you’re just extremely excellent. I actually like what you’ve acquird here,
  certainly like what you’re stating and the way
  in which you say it. You make it entertaaining and youu still take care of to keep it sensible.
  I can’t wait to read far more frdom you. This is actually a wonderful web site.

 46. What i do not realize is actually how you are now not really a lot more neatly-liked than you might be
  now. You are very intelligent. You understand thus considerably relating to this topic, produced me in my view consider it from numerous varied
  angles. Its like women and men are not interested until it is one thing to do with Lady gaga!

  Your individual stuffs nice. Always handle it up!

 47. Great blog! Ⅾo you haѵе ɑny tips for aspiring writers?

  Ӏ’m hoping to start my ߋwn blog soon but І’m а lіttle lost
  on everything. Ꮤould yoս advise starting ᴡith a free platform ⅼike WordPress οr go for a paid option?
  Theгe are so many choices out therе that I’m comрletely confused ..
  Any suggestions? Мany thаnks!

 48. Hi there I ɑm sο glad I foսnd yօur site,
  Ӏ really fⲟund yоu Ƅy mistake, whіle I was looking on Askjeeve for sometһing else, Anyhow I
  am here now and wօuld juѕt lіke to say kudos f᧐r a marvelous post ɑnd а aⅼl round exciting blog (I aⅼsⲟ love the theme/design), Ӏ dⲟn’t have time tο browse іt aⅼl at the minute but I hаve saved it
  аnd alsо addеd your RSS feeds, so when I hаve time I wіll be
  back to read mοre, Pⅼease ⅾo keeр up the superb work.

 49. Basically to follow up on the update of this issue on your web page and would like to let you know simply
  how much I appreciated the time you took to create this beneficial post.
  In the post, you actually spoke regarding how sleep affects life to
  really handle this issue with all convenience.
  It would be my own pleasure to accumulate some more concepts from your web
  page and come as much as offer other individuals what
  I have learned from you. Thanks for your usual fantastic effort.

 50. I was wondering if you ever thought of changing the structure of your blog?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content
  so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.
  Maybe you could space it out better?

 51. Great blog you have here but I was wondering if you knew of any community
  forums that cover the same topics talked about here? I’d really
  like to be a part of community where I can get advice from other knowledgeable individuals
  that share the same interest. If you have any suggestions,
  please let me know. Many thanks!

 52. The solution we us at Bitcoin Pro will give you the perfect results on your buying and selling wants.
  A trading bot takes the monotony of pushing the purchase and promote button bodily and
  trades on the trader’s behalf. A properly chosen buying and selling bot can enable you to automate sophisticated and unimaginable strategies with ease.
  Consistent trading due to automated market exchange strategies?
  It’s not unusual to seek out them on significant exchanges given their potential to commerce
  24/7, execute methods systematically, and place orders at high-velocity.
  However, the standard plan is capped to simply 1 change, whereas the opposite two plans are compatible with all different exchanges.
  Technically talking, every time we study a new auto-trader
  we’re purported to examine the its features, settings,
  as well as the overall person-expertise. The third-generation crypto has held its personal in a time where most digital property have sold off.

  After some time, it is best to have earned a certain amount as revenue.

 53. Hey there! I understand this is sort of off-topic however I needed to ask.
  Does operating a well-established blog like yours take a large amount of work?
  I’m completely new to writing a blog however I do write in my journal everyday.
  I’d like to start a blog so I can share my experience and views
  online. Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for brand
  new aspiring blog owners. Appreciate it!

 54. Hi there terrific website! Does running a blog similar to
  this require a massive amount work? I have absolutely no expertise in programming
  but I had been hoping to start my own blog in the near future.
  Anyway, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I know this is off topic but I simply needed to ask.
  Thank you!

  my web-site … kids travel

 55. hello theere and thank you for your info – I haave definitely picked up anything new from riggt here.
  I did hoqever expertise a few technical points using this
  web site, as I experienced to reload the web sijte lots of
  times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering
  if your hosting is OK? Not that I amm complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect
  your placement in google and ccan damage your quality score if ads and marketing
  with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and coould look out for much
  moree of your respective fascinating content. Ensure that
  you update this again very soon.

 56. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem tto
  be running off the screen in Internet explorer. I’m not sure iif this iss a format issue or something
  to do with browser compatibility but I thought I’d post to
  let you know. Thhe style andd desighn look great though! Hope
  yoou get tthe issue resolved soon. Cheers

 57. Utilizing Rilcoin buyers can read Bitcoin information at present you will get
  married very quickly with Bitcoin. Places where you’ll be able to swing it is attention-grabbing that there
  are two sorts. That signifies that traders are booking earnings at greater levels
  but their failure. Weekly positive factors on 1000’s of traders or consultants
  doing Bitcoin analysis apply them. Sadly Yang and Bloomberg did not positively react to the
  companies from the experts. Finding out the one it’s possible you’ll already know cryptocurrency is a producer or a companies supplier.
  The home CCTV security gear could also be used to observe elements
  of the world. Remittances residence comes from your belief in it and was
  capped off with. T make sense or can simply join that archive of futuristic cautionary tales.
  Counting on Viabtc capital might be the lobby of a Bitcoin futures value.
  Demand and worth difference between speculating and investing
  in different phrase policy such.

 58. First off I would like to say excellent blog! I had a quick question that I’d like to ask
  if you don’t mind. I was interested to find out how you center
  yourself and clear your mind before writing. I have had a hard time clearing my thoughts in getting my ideas out
  there. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost just trying to figure out
  how to begin. Any suggestions or tips? Many thanks!